WERKEN MET BEELD 

Fotograferen is een creatief proces. Handen en ogen werken nauw samen. Je bent in het moment bezig met het moment vast te leggen… Hoe leuk is het dan om de mooiste foto’s te kunnen maken! Wil je leren hoe dat gaat lukken? Wil je meer leren over begrippen als diafragma, sluitertijd en ISO, en hoe je deze gebruikt bij het instellen van je camera? Kies dan voor of de gehele cursus fotografie of stap in op jouw niveau.

Wie is de workshopleider:

Corina Smith is al haar hele leven met fotografie bezig. De camera wijkt niet van haar zijde. Wat begon als een hobby, is uitgegroeid tot een eigen bedrijf. Om haar meer in de technische kant van het fotograferen te verdiepen, heeft ze de Fotovakschool in Amsterdam gevolgd. In 2015 had ze haar  diploma op zak. Corina doet veel verschillende fotoshoots, zoals portret en families. Maar in haar vrije tijd maakt ze graag eigen werk. Ze is gefascineerd door kleuren en mooie composities. Ze fotografeert altijd de werkelijkheid, maar dan wel in haar mooiste vorm. Corina raakt vooral geïnspireerd door de natuur om haar heen. Dat kunnen indrukwekkende landschappen zijn, maar ook bijvoorbeeld een close-up van een mooie bloem.
Om andere mensen ook te inspireren om mooie foto’s te maken, biedt ze basiscursussen aan. Door haar ervaring als leerkracht, kan ze goed en begrijpelijk vertellen en uitleggen. 

De workshops (minimaal 2 personen, maximaal 6 personen) 

Je leert in één weekend je camera kennen én de fijne kneepjes om je foto’s naar een hoger niveau te brengen. Ken je de basisbegrippen (diafragma, sluitertijd en ISO) al en weet je hoe je deze handmatig moet instellen, dan kun je ook later instappen. Je volgt dan de 2 laatste workshoponderdelen en hebt het eerste dagdeel tijd om eventueel een andere workshop te kiezen (zie andere aanbieders). Aan het eind van het retreatweekend ga je naar huis met een hoop informatie (hand-outs), enthousiasme voor het fotograferen, trots op je eigen kunnen/resultaat én een print van een eigengemaakte foto.

Wat moet je meenemen?

Je eigen camera. Dit moet wel een camera zijn, waarbij je de sluitertijd en diafragma zelf kunt instellen; een spiegelreflex of systeemcamera worden geadviseerd. Een mobiele telefooncamera volstaat niet.
De handleiding van je camera zou handig zijn.

Workshop 1 Zaterdagochtend

Toch nog steeds op de ‘automatische stand’ foto’s maken, terwijl er veel meer mogelijkheden om mooiere foto’s te maken op jouw camera zitten? Precies willen weten wat diafragma, sluitertijd en ISO nou eigenlijk is en wat je ermee kan? Dan is deze workshop echt iets voor jou!
Tijdens deze eerste workshop leer je jouw camera dus (technisch) kennen.

Inhoud: De basisbegrippen diafragma, sluitertijd en ISO (=belichtingsdriehoek). Inclusief theorieboekje.

Theorie 2 uur, praktijk 1 uur

Workshop 2 Zaterdagmiddag

Je kent de begrippen diafragma, sluitertijd en ISO en kunt een technisch goede foto maken. Uiteraard herhalen we dit even kort en is er ruimte voor vragen. Tijdens de tweede workshop leer je hoé je een mooiere foto maakt. Dit gaat o.a. over creativiteit, compositie, correcte kleuren en nog veel meer.

Inhoud: Autofocus, compositie (11deelonderwerpen), witbalans en histogram. Inclusief theorieboekje.

Theorie 2 uur, praktijk 1 uur

Workshop 3 Zondagochtend

Bloemen zijn vaak een geliefd onderwerp om te fotograferen.
In deze workshop herhalen we kort de theorie van workshop 1 en 2 en kunnen er uiteraard vragen gesteld worden. Daarnaast krijg je extra tips en tricks om je eigen stilleven (bloem of plant) te fotograferen. Aan het einde van de dag, ga je naar huis met je mooiste foto uitgeprint op A4 formaat.

Inhoud: Tips en tricks voor het fotograferen van bloemen/planten. Inclusief theorieboekje

Theorie 1,5 uur, praktijk 1,5 uur

 

Prijzen

 Basisworkshop zaterdagochtend € 35,-

Worskhop 2 en 3 € 70,-

Gehele cursus € 100,-

*Inclusief informatieboekjes en fotoprint (A4)

 


website: www.corinasmithfotografie.nl