WERKEN MET HOUT

Werken met hout is niet alleen stoer maar ook zeer ontspannend. Alleen de geur al die vrijkomt bij het werken met hout is heerlijk. Houtdraaien is een heel precies en arbeidsintensief klusje. Er is, vanwege de begeleiding en veiligheid plek voor 2 personen. Dus wil je werken met hout en een eeuwenoud ambacht leren, schrijf je dan zo snel mogelijk in.

Wie is de workshopleider:

Mark Steltenpool is gediplomeerd meubelmaker en meubelrestaurateur. Houtdraaien is een uit de hand gelopen hobby en inmiddels behoort Mark als houtdraaier tot de beste houtdraaiers van Nederland.

Hij geeft regelmatig workshops en zelfs cursussen aan mensen die geïnteresseerd zijn in het ambacht houtdraaien. Mark laat je graag kennis maken met de technieken.

De workshops

Mark biedt twee soorten houtbewerkingen aan:

  1. Houtdraaien (maximaal 2 personen):

In twee of meerder dagdelen de beginselen van houtdraaien leren? Dat is mogelijk! In zijn werkplaats in Schellinkhout wil Mark je laten kennismaken met dit eeuwenoude ambacht . Houtdraaien kost ontzettend veel tijd en is een precies werkje.

Daarom kan je alleen vanaf 2 dagdelen voor  zijn workshop inschrijven. In 2 dagdelen kan je dan een tol of een paddenstoel maken (kleine voorwerpen)

In 4! dagdelen kan je een schaaltje draaien. Dat betekent dus, dat wanneer je voor het schaaltje draaien kiest, je ook zondagmiddag of op een later moment nog aan de slag gaat.

De workshop is inclusief het gebruik van machines en materialen.

  1. Houtbewerken (maximaal 2 personen)

Liever kennismaken  met houtbewerking? Ook dat is mogelijk! In de volledig ingerichte werkplaats is het ook mogelijk om onder begeleiding iets van hout te maken: bijvoorbeeld een vogelhuisje.

 

De prijzen:

Een dagdeel van 3 uur kost € 45,-

Een dagdeel van 4 uur kost € 60,- (dit betekent dat je een uur eerder aan het ochtendprogramma begint en een uur later bij het middagprogramma eindigt)

Inclusief al het materiaal en gebruik van machines

 


website: www.stelthoutdraaien.nl