WERKEN MET KLEI

Met je handen in de klei! Klei is een veelzijdig materiaal waarmee je met je handen bezig bent om iets te creëren wat uit jou komt. Iedereen is in staat iets te maken op zijn of haar niveau en dat niveau te ontwikkelen tot een volgend stadium.  

Wie is de workshopleider:

Creativiteit is de rode draad in het leven van Fredie Schenk uit Schellinkhout. Zij heeft dan ook veel op dat gebied gedaan en de keuze gemaakt  om van haar creativiteit haar werk te maken. Bijna alle ideeën die zij vormgeeft hebben een achtergrond met de psychologie van de mens en het leven, haar grootste inspiratie bron. Fredie heeft na haar opleiding de publieksprijs in 2007 in Dwingeloo gewonnen en exposeert in diverse galerieën in Nederland. Zij werkt vanuit haar eigen atelier in haar woonplaats en geeft hier les en workshops met verschillende thema’s en verschillende materialen en diverse technieken. 

De workshops (minimaal 3 , maximaal 6)

Creëren is kijken en met behulp van techniek datgene vormgeven wat jij in gedachten hebt, of nog mooier de controle loslaten en je laten verrassen door wat zich aandient. Door het nemen van “risico’s” verleg je grenzen en komt er soms iets boven wat je van jezelf nog niet wist. Plezier staat voorop!

Fredie geeft 2 workshops:

  1. De artisjok (1 dagdeel zaterdagmiddag of zondagochtend)

In 1 dagdeel maak je een artisjok van klei. Bij het maken van de artisjok ervaar je naast het werken met klei en vind je een patroon, waar je houvast aan hebt. Hierdoor zal je met de aangeleerde basistechnieken van Fredie een mooie artisjok kunnen bouwen. Het glazuren kan uiteraard niet meteen; eerst moet je werkstuk in de oven gebakken worden. Wil je later dan zelf je artisjok glazuren, dan kan je een aparte afspraak maken met Fredie. Een andere optie is jouw werkstuk door Fredie te laten glazuren in de door jou uitgekozen kleuren. De artisjok wordt dan verzonden naar jouw adres of je haalt hem op.

  1. Jouw eigen godin. (3 dagdelen)

Een unieke werkstuk waar je drie dagdelen voor nodig hebt.

Een bijzondere workshop waarbij je spelenderwijs je eigen godin gaat maken. Door te werken met klei, werk je als het ware met de aarde waardoor je in het nu kunt zijn. Als je in het nu bent gaat alles vanzelf waardoor je eigen creatie zich van zelf gaat ontwikkelen. Je stelt geen voorwaarden en laat alles zijn zoals het is. Met de nieuwsgierigheid van een kind stel je je open om te ontdekken wat deze workshop je aan inzichten over jezelf gaat brengen. Er is bewust geen afbeelding van de godin gemaakt…want die ga jij creëren!

 

Prijzen

De artisjok, 1 dagdeel zaterdagmiddag of zondagochtend € 50,- inclusief al het materiaal, én het glazuren. Exclusief eventuele verzendkosten.

De godin, 3 dagdelen € 130,- inclusief materiaal en bakkosten, exclusief glazuren en verzenden. Voor het glazuren en verzenden rekent Fredie € 30,-

 

 


website: www.fkskeramiek.nl