WERKEN MET VERF

Met schilderen kan je op een andere manier loskomen. Tijdens het schilderen bevind je je helemaal in het hier en nu. Het creëren komt uit jouw binnenste en met de deskundige begeleiding van de docent, zal het zeker lukken in twee (drie mag ook) dagdelen een prachtig schilderij te maken.

Escher kennen we bijvoorbeeld allemaal, de dingen die hij wilde maken waren prachtig en zuiver. Escher kwam tijdens het maken van zijn kunstwerken zelf in een flow: “Op momenten van groot enthousiasme schijnt het me toe dat er nooit op de wereld, door niemand, zo iets moois en belangrijks gemaakt is.” Jezelf verliezen in het maken van zo’n inspirerend werkstuk? Geef jezelf op voor deze workshop. 

Wie is de workshopleider?

Afra Koopman is teken- en schilderdocente in Blokker. Naast haar opleiding bij de VBOK heeft ze nog 2 jaar “Stromingen in de Schilderkunst gevolgd, een cursus oude meesters en een cursus icoon schilderen met tempera.

Door de jaren heen, heeft ze meerdere keren geëxposeerd in Noord-Holland en Utrecht.

Hiernaast geeft ze verschillende workshops, waaronder Escher en algemene schildertechnieken.

Afra is voorzitter en actief lid van de kunstkring ‘Meerkunst’ in Wieringerwerf (NH). 

De workshop (minimaal 3 en maximaal 6 personen)

Omdat we in dit weekend de Noord-Hollandse natuur om ons heen hebben, kan je kiezen voor het thema natuur. Hoe leuk is het om iets uit de natuur te schilderen en voor degenen, die wat meer lef hebben een handreiking te geven om het onderwerp te abstraheren. Een andere optie is om een onderwerp te schilderen en abstraheren.  Dit kan een persoon zijn, maar ook een voorwerp.

Abstract schilderen in het gedachtegoed van Monet: “Wanneer je erop uittrekt om te gaan schilderen probeer dan alles wat je voor je ziet te vergeten; een boom, een huis, een veld, of wat dan ook. Denk alleen: hier is een blok blauw, daar een rechthoek roze, daar een streep geel, en schilder het precies zoals het er voor jou uitziet, de exacte kleur en vorm.”

Je hoeft zelf echt geen schilderstalent te hebben om met een mooi schilderij naar huis te gaan. Afra zal jou op een deskundige en prettige manier begeleiden.

Na 2 dagdelen de workshop gevolgd te hebben, ga je naar huis met jouw eigen kunststuk!

 

Prijzen:

Per dagdeel van 3 uur kost € 40,-

Inschrijven voor minimaal 2 dagdelen

Materiaal: acrylverf werken met kwast of paletmes.
Materiaal is inbegrepen.