De walnotenboom staat in Schellinkhout in de tuin van Ingrid. Samen met Anouk, haar dochter zitten of liggen ze er graag een beetje te luieren en te genieten van het zonlicht wat door het bladerdek valt.

Ingrid en Anouk hebben een grote belangstelling voor de “onthaast en bewuster leven flow” de nieuwe wind, die de laatste jaren steeds harder door Nederland waait. 

Ingrid heeft haar sporen verdiend in het onderwijs. Jarenlang werkzaam als intern begeleider en beeldcoach, startte ze naast haar baan een bedrijf: Wandelen en Slapen. Als geen ander houdt zij van wandelen en biedt perfect georganiseerde wandelarrangementen aan. Vorig jaar heeft Ingrid haar papieren gehaald om als Outdoor Life Coach (Wandelcoach) te gaan werken. Ze is nu druk bezig met het voorbereiden van haar coachpraktijk: Wandelen en Coachen, een mooie aanvulling op Wandelen en Slapen.

Anouk is een natuurlijk onderneemster in hart en nieren. Momenteel is zij werkzaam als sportmarketeer in Amsterdam en verantwoordelijk voor verschillende nationale sportmarketing campagnes & (inter)nationale sportevenementen. Daarnaast heeft ze na een jaar werkervaring in de sport & management branche in Australië en Nieuw-Zeeland, haar eigen bedrijf in gezonde catering (gluten, zuivel & suikervrij) opgericht. Tevens is Anouk al lange tijd (buiten)Sport Instructeur en is zij zeer actief in de Yoga & Meditatie wereld.

Ingrid vertelt over het ontstaan van Onder de Walnoot Retreats:

Afgelopen zomer zat ik in de tuin onder mijn walnotenboom een artikel te lezen over een creatieve retreat in Amerika.  Zinnen, als “Creatief zijn maakte iets in me los. Ik kwam zo geïnspireerd thuis, dat ik mijn vriendin dezelfde ervaring gunde. Dus besloot ik om zelf een creatieve retreat te organiseren”, prikkelde me.  Ik las verder en ging steeds meer rechtop zitten: “sfeervolle locatie, dichtbij de natuur, een veilige en ontspannen sfeer” en zo ging het verder, ervaren docenten met veel aandacht voor de beginnende of ervaren deelnemers, lekker eten, yoga….”  Ik dacht na:  Creatieve ervaren experts heb ik in de buurt wonen. Natuur is rondom mij en de veilige ontspannen sfeer is zeker te vinden in Schellinkhout, en stralen we altijd al uit naar onze klanten. Daarbij lekker eten? Leuk!! Antistress wandelingen? kan ik geven! Een beetje luxe? Overnachten in de Appelhoek! 

Ik las weer verder: “thuis gaan andere klusjes voor, terwijl iets creatiefs doen je zoveel kan geven. Door iets met je handen te maken kom je helemaal in het moment, dat is een groot cadeau aan jezelf….na een paar dagen ga je opgeladen en en vol inspiratie naar huis.”

Het leek me steeds leuker en zinvoller om een retreat in Schellinkhout te organiseren, maar al  snel dacht ik dat het  nog meer baat zou geven ons meer te richten op het ontstressen. Ik denk dat we in Nederland veel mensen hebben die de dagen voorbij laten vliegen zonder even stil te staan bij het moment. Daarom organiseer ik graag zo’n fantastische creatieve beleving, misschien zelfs zonder telefoon…

Kortom het kriebelde en ik vertelde mijn plan aan mijn dochter Anouk, die vanuit haar expertise en interessegebied direct heel enthousiast werd en graag wilde meedoen. En na heel wat overleg werd ons plan duidelijk en creëerden we samen  “Onder de Walnoot”; Creatieve Retreat “Ontdek het geheim van jouw Happy Hands!”